Meer resultaten voor wat moet je doen om een huis te kopen

   
wat moet je doen om een huis te kopen
 
huis kopen met persoonlijke lening
Eerste huis kopen tips: 5x snel geld sparen! Besured.
Maar geef niet op! In een gratis eerste gesprek bekijken we samen wat jouw mogelijkheden zijn. En met deze spaartips, kan je al direct aan de slag! Check hoeveel spaargeld je moet hebben om je eerste huis te kopen. Wil je een starterswoning kopen, dan is het fijn om de prijsklasse te weten waarin je moet zoeken. Je kunt je maximale hypotheek berekenen, maar kijk ook naar de maandlasten die hierbij horen. Kun jij daarmee nog relaxed rondkomen? En hoeveel eigen middelen moet en kun je inbrengen? Kortom: zorg dat je een concreet spaardoel hebt als je een eerste huis wilt kopen. Houd je uitgaven en spaargeld bij. De beste spaartips en bespaartips vind je door je uitgavenpatroon in je bank app te gebruiken. Als je inzicht hebt in hoeveel geld je waaraan uitgeeft, weet je ook precies waar je kunt besparen. Stel wekelijks in hoeveel je maximaal wilt besteden en stel een spaardoel in. Via de app kun je eenvoudig bijhouden hoe je het doet. Je ziet het snel genoeg als je bezoekjes aan de AH to go stiekem veel geld opslurpen. Lees meer
Samen een huis kopen, samenlevingscontract verplicht? DoeHetZelfNotaris.
Maar er zijn zoveel redenen om het wel te doen, dat het praktisch wel verplicht is. We hebben het over de situatie waarin jullie beiden samen een huis gaan kopen. Jullie willen de hypotheek op beide namen hebben. In die gevallen is een samenlevingscontract van groot belang. Door het samenlevingscontract regel je dat bij overlijden van één van jullie, de ander in het huis kan blijven wonen verblijvingsbeding. Ook regel je de manier waarop jullie de hypotheekrente betalen of verdelen. Belangrijk ook, door het samenlevingscontract zijn jullie ook elkaars fiscale partner geworden. Dat is van belang om de hypotheekrente zo gunstig mogelijk fiscaal aftrekbaar te maken. Ook regel je in de samenlevingsovereenkomst hoe jullie alle andere lasten verdelen, zoals huishouden, verzekeringen en andere vaste lasten. Wat je ook kan regelen is als één van beiden meer inbrengt.
18 Tips voor kopen en wonen in Duitsland Redaktioneel Duitsland en Woningaanbod.
18 Tips voor kopen en wonen in Duitsland. In Nederland doet de makelaar een suggestie voor de verkoopprijs, maar in Duitsland bepaalt de verkoper dat vaak zelf. Daardoor staan veel woningen voor een te hoge prijs te koop. Kijk daarom wat er nog meer in de omgeving te koop staat en vergelijk vervolgens de prijzen. Het gebeurt nog wel eens dat huizen voor twintig procent onder de vraagprijs worden verkocht. In vergelijking met Nederland zijn de prijzen van Duitse huizen wel wat realistischer. Woningen zijn hier altijd wat minder snel in waarde gestegen, maar daardoor zijn ze hun geld vandaag de dag nog steeds meer dan waard. Voordat je een huis koopt, kun je beter even bij de gemeente informeren of er nog bepaalde infrastructurele zaken op de planning staan. In Duitsland betaal je als bewoner namelijk mee aan een nieuwe riolering of een nieuwe bestrating. Dat kunnen bedragen van duizenden euros zijn. Maar als je het vooraf checkt, kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. In Duitsland bestaat er niet zoiets als een voorlopig koopcontract en ontbindende voorwaarden.
Je huis verkopen, waar moet je aan denken?
Bovendien loop je niet het risico tijdelijk te moeten huren, omdat het nieuwe droomhuis nog niet is gevonden. Want zeg nou zelf: twee keer verhuizen in korte tijd, dat is toch geen aanlokkelijk vooruitzicht? Maar niet overal is de huizenmarkt even dynamisch. In een ruime markt met langere verkooptijden, blijft het zeker verstandig om eerst te verkopen. U kunt daarna met meer vertrouwen de volgende stap zetten. De opbrengst van uw woning, inclusief de overwaarde, is tenslotte al bekend. De kans is dan groot dat u de beste koper bent, zonder het hoogste bod te hoeven doen. Dat zit zo. Een verkoper zal zijn huis eerder gunnen aan iemand die zijn eigen koopwoning al heeft verkocht. Hij loopt dan namelijk niet het risico met lege handen te blijven staan wanneer de koper na een tijdje een beroep moet doen op de ontbindende voorwaarde in het koopcontract. De huizenmarkt kent nog meer smaken dan alleen krap of ruim. Bij twijfel is het daarom sowieso verstandig de juiste verkoop en aankoopstrategie met uw ERA-makelaar te bespreken. Die kan u op basis van zijn diepgaande marktkennis adviseren over wat een goed moment is om te verkopen en te kopen.
Checklist huis kopen: NN.
We zijn aangekomen bij stap 3 van de checklist huis kopen. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar geschikte woningen! Je kunt dit zelf doen of een aankoopmakelaar inschakelen. Neem je een makelaar in de arm? Spreek dan samen je wensenlijstje door dat je hebt opgesteld in stap 2 van de checklist. Online kun je al gelijk veel woningen vinden die te koop staan. Denk aan sites als Funda en Jaap. Je kunt je ook aanmelden bij een makelaar met een specifieke zoekopdracht. Maak gebruik van de extra mogelijkheden die huizensites bieden. Bij Funda kun je bijvoorbeeld zoekopdrachten opslaan. Ook kun je instellen dat je een bericht krijgt als er nieuwe huizen op Funda verschijnen die aan jouw wensen voldoen. Dat kan via e-mail of als pushmelding in de Funda app. Zo ben je altijd gelijk op de hoogte. Heb je enkele woningen op het oog? In stap 4 van de checklist gaan we woningen bezichtigen. Op onze site vind je enkele handige tips voor de bezichtiging. Zo weet je precies waar je allemaal op moet letten als je gaat kijken naar een koopwoning.
Woning kopen of huren? Nibud Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.
U moet extra verzekeringen en belastingen betalen: de opstalverzekering en heffingen van gemeente en waterschap. Uw huis kan in waarde dalen. Daardoor kunt u een schuld overhouden als u het verkoopt. Een woning huren. Als huurder heeft u wettelijke huurbescherming. Dat betekent dat de verhuurder niet zomaar het huurcontract kan opzeggen. Als huurder komt u soms in aanmerking voor huurtoeslag. U kunt een huurcontract vaak op korte termijn opzeggen. U bent niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt. U hoeft geen groot onderhoud aan uw woning uit te voeren. Dat moet de eigenaar of verhuurder doen. U heeft minder vrijheid om uw woning volledig naar uw eigen wens aan te passen. U krijgt vrijwel zeker ieder jaar een huurverhoging. Lees meer over de huurverhoging op Huurcommissie.nl.
Huis kopen? Hier moet je op letten I Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Investeren in het duurzaam maken van je huis kan meer opleveren dan een lagere energierekening. Bij een aantal banken kun je namelijk korting op je hypotheek krijgen als je nieuwe huis voldoende duurzaam is. Of je nu een oud of nieuw huis koopt, bekijk de mogelijkheden om je huis slim te verduurzamen. Een verborgen gebrek ontdek je pas na de koop van het huis. Hoe voorkom je problemen? En wie is er eigenlijk aansprakelijk voor verborgen gebreken? Lees ons artikel over veborgen gebreken. Koop je een huis ouder dan 1970, let dan ook op de fundering en voorkom ongewenste verrassingen. Wij helpen je stap voor stap met de Verhuiscoach. Hypotheekadvies van de Cosumentenbond. De werkgeversverklaring is belangrijk bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist. Slimme checklists bij aankoop huis. Huizenkopers hebben veel om over na te denken. Deze 3 handige checklists helpen je op weg bij bezichtigen, bij bieden op een huis of appartement en ná de aankoop. Hoeveel kan ik lenen? Voordat je op zoek gaat naar een huis is het handig te weten hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Bereken eenvoudig wat jouw maandlasten worden.
Huis verkopen? Gebruik het stappenplan. Nationale Notaris.
Wat te doen als er restschuld is? Ga je gebruik maken van een makelaar of doe je het zelf? Vereniging Eigen Huis heeft hiervoor een handig stappenplan gemaakt. Als een huis in de verkoop gaat, wordt een vraagprijs bepaald. Er is nog een aantal dingen om rekening mee te houden, zoals de mededelingsplicht, de fiscale gevolgen en het verplichte energielabel. En als je een koper hebt gevonden, moet je denken aan de onderhandelingen en uiteindelijk de daadwerkelijke overdracht regelen. Bekijk het totale stappenplan. Gebruik een checklist. Zorg dat je niets vergeet. De voorbereidingen tot en met de overdracht zijn puntsgewijs in kaart gebracht door middel van een handige checklist. De rol van de notaris bij de overdracht. Wij zorgen ervoor dat de eigendomsoverdracht van de woning in goede banen wordt geleid. Zo zullen wij erop toezien dat je de woning, volgens afspraak, zonder hypotheek of beslag levert en dat de koper de koopsom tijdig bij ons in depot stort.

Contacteer ons